40 millioner Troy unser: Russlands gullfunn bekrefter Bitcoin som den mer knappe eiendelen

Von | 26. Oktober 2020

Nyheter om oppdagelsen av omtrent 40 millioner troy unser gull i Russlands Sibir-region vil sannsynligvis øke lønnsomheten til landets største gullprodusent, samtidig som det øker tilgangen på den „knappe“ ressursen. Rapporter sier at Polyus eide Sukhoi Log inneholder 540 millioner tonn malm, noe som tilsvarer et gjennomsnitt på 2,3 gram per tonn. Reservene, som vil utgjøre en fjerdedel av Russlands gullaksjer, vil sannsynligvis generere 76 milliarder dollar i inntekter for Polyus når de bruker nåværende priser.

Hvordan Bitcoin sammenlignes med gull

Selv om kunngjøringen fra Sukhoi Log legger til de påviste reservene og aksjene i gull, er det uklart hvordan dette vil påvirke metallprisen på kort og kort sikt. Imidlertid vil gull som tradisjonelt har blitt brukt som en sikring mot inflasjon sannsynligvis øke i verdi når pengemengden øker. Oppførselen av edelt metall står i kontrast til bitcoin, en eiendel som ser ut til å ha et omvendt forhold mellom den sirkulerende forsyningen (eller aksjen) og prisen.

Med rundt 18,5 millioner mynter – ut av den totale faste forsyningen på 21 millioner – som allerede er utvunnet og sirkulerer, har institusjonelle investorer nesten 4% av det, ifølge bitcointreasuries.org . Imidlertid, etter hvert som flere institusjonelle investorer blir med i vognen til selskaper som kjøper bitcoin, vil den resulterende forsyningskrympingen hjelpe prisen på den digitale eiendelen til å øke ytterligere.

For å illustrere, rett før Square Inc kjøpte 4709 bitcoins for rundt $ 50 millioner, handlet den digitale eiendelen til rundt $ 10.500. Imidlertid, mellom Square’s bitcoin-kjøp og perioden etter Paypals store kunngjøring 22. oktober, økte verdien av mynten til en fersk høyde på $ 13.300. I skrivende stund svinger bitcoin rundt $ 13.000. For Square Inc betyr dette på mindre enn en måned at bitcoin-reservene har vokst i verdi fra $ 50 millioner til mer enn $ 61 millioner. Gråtoner og mikrostrategi, som også har anskaffet betydelige mengder bitcoin, har på samme måte sett reservene vokse i verdi.

I mellomtiden betyr den økende regulatoriske klarheten på digitale eiendeler at flere store selskaper sannsynligvis vil anskaffe bitcoin og dermed gjøre det enda mindre. For bitcoinere bekrefter denne godkjennelsen av bitcoin fra større investorer så vel som den påfølgende verdiøkningen deres mangeårige argument om at denne nye eiendelen overgår gull når det gjelder verdibevaring. Videre får denne fortellingen støtte fra en voksende liste over studier som sier eller rangerer bitcoin som en bedre butikk med verdi og inflasjonssikker eiendel enn gull.

Dokumentarstøtte for den alternative butikken med verdifortelling

News.Bitcoin.com har tidligere rapportert om en Bistamp- studie som konkluderer med at bitcoin trumfer gull fordi det presterer bra selv i tider med økende reelle renter. Gull ser ut til å prestere bedre i inflasjonsperioder. Tilsvarende har Fidelity digitale aktiva skrevet en todelt Bitcoin investering avhandling der det diskuterer viktige egenskaper ved den digitale aktiva som er forlokkende for institusjonelle investorer. Disse studiene (så vel som mange andre) anerkjenner viktigheten av bitcoins faste forsyning for å kartlegge banen til denne digitale eiendelen.