En litt sterkere dollar stopper Bitcoin, men langtidsutsikter forblir uendret

Von | 11. August 2020

Fredag ​​(7. august) gikk den amerikanske dollarindeksen (ticker: DXY) opp 0,60 (eller 0,65) for å stenge på 93,39 på grunn av bedre vekst enn forventet arbeidsplasser i USA i juli.

Fredag avslørte en pressemelding (med tittelen: „Employment Situation Summary“) fra US Bureau of Labor Statistics , som er en del av det amerikanske arbeidsdepartementet , at „totale sysselsettinger uten lønnsbruk steg med 1,8 millioner i juli, og arbeidsledigheten rate falt til 10,2 prosent. ” Denne rapporten fortsatte med å si at „disse forbedringene i arbeidsmarkedet gjenspeilte den fortsatte gjenopptakelsen av den økonomiske aktiviteten som hadde blitt redusert på grunn av coronavirus (COVID-19) -pandemien og innsatsen for å inneholde den.“

I følge en rapport fra Bitcoin Trader, til tross for dollarens utspring på fredag, markerte forrige uke „en syvende rett uke med fall“ for verdens reservevaluta. Faktisk har den amerikanske dollarindeksen falt 19.,17% siden 19. mars, som du kan se i diagrammet nedenfor av TradingView:

Reuters-rapporten sier at Ronald D. Simpson, som er administrerende direktør for global valutaanalyse hos Action Economics, skrev i et notat til klienter:

Ansettelsesrapporten reduserte markedets frykt for jobbjobben, slik at dollaren kunne rally bredt gjennom NY-sesjonen.

Det virker rimelig å anta at denne svake styrking av den amerikanske dollaren i det minste delvis kunne ha vært ansvarlig for de små fallene i prisene på gull og Bitcoin som vi var vitne til på fredag, med gull som lukker 1,38% lavere på 2,034,80 dollar og Bitcoin for tiden (som kl. 11:10 UTC 9. august), og handlet rundt 11 685 dollar, en nedgang på omtrent 0,75% siden rett før utgivelsen av de amerikanske arbeidsrapportene for juli.

Imidlertid ser det ut til at de fleste analytikere ikke er bekymret for liten tilbaketrekning av priser for noen av disse aktivaklassene, og de ser ut til å være tilfreds med å holde seg både på edle metaller og Bitcoin så lenge vi fortsetter å ha det nåværende makromiljøet.

Daniel Pavilonis, seniormegler hos RJO Futures, ga Kitco News følgende forklaring på hvorfor gull og sølv går opp (og forklaringen hans gjelder også Bitcoin som flere og flere begynner å se på som “digitalt gull”):

”En av grunnene til at metallene går opp skyldes utskrift av penger. Det presset de virkelige avkastningene inn på det negative territoriet nede i veien. Investorer ser på edle metaller som et stykke av et lengre sikt. Etter hvert som renten blir lavere eller negativ, har investorene penger i banken som i hovedsak vil bli beskattet fordi de måtte betale renter på det. Hva er et annet alternativ? Dette er grunnen til at folk kjøper gull, leverer gullbarrer og kjøper futures. ”

Interessant er det ikke bare at edle metaller og bitcoin som har prestert veldig bra siden rundt midten av mars: Amerikanske statsobligasjoner, olje og amerikanske aksjer har også registrert imponerende gevinster de siste månedene, med S&P 500 opp 49,8% siden mars 23.

Christopher Stanton, Chief Investment Officer i Sunrise Capital Partners, sa til Reuters at vi er i et „bull Everything“ -marked:

Det er veldig få tapere. Bare laggards.

Og med mengden utskrift som kommer til å være nødvendig for å bekjempe den økonomiske effekten av den rasende COVID-19-pandemien, virker det ikke overraskende at investorer bekymret for avvikling av fiat-valutaer og det økende potensialet for høy inflasjon i fremtiden vil ønsker å ha nesten alle aktivaklasser unntatt kontanter.