U.S. IRS Official geeft toe dat sommige Crypto belasting wetten „niet ideaal“ zijn.

Von | 15. Juli 2020

De ervaring van een verslaggever in de omgang met de autoriteiten gaf enig inzicht in de manier waarop zij de activaklasse bekijken – met als belangrijkste uitgangspunt dat sommige ambtenaren geloven dat crypto-belastingwetten „niet ideaal“ zijn.

Crypto Taxes a Moot Point

Belastingrapportage over cryptocurrency holdings blijft een gemengde zak voor degenen die in de ruimte wonen en in zwaar gereguleerde landen als de Verenigde Staten leven.

CoinDesk’s Nikhilesh De schreef vandaag zijn ervaring in het omgaan met de fiscus in de VS. Hij vond verschillende gevallen van derde aanbieders en zelfs de IRS niet in staat om de wetten in hun geheel te rechtvaardigen of uit te leggen.

„Als een verslaggever die in de ruimte is ingebed zoveel moeite heeft, stel je dan eens voor hoe moeilijk het is voor een complete nieuwkomer“, merkt De op.

Hij onthulde het behandelen van crypto belastingen diepgaand over het jaar bij CoinDesk, die met ,,een half dozijn verklaarde openbare accountants, belastingsadvocaten en andere beroeps over wat de uitgegeven IRS crypto belastingsgidsen ons.“ vertelt.

Een ambtenaar van de belastingdienst, die anoniem bleef, vertelde De:

„Belastingbetalers moeten profiteren van zowel de formulieren die de beurzen uitgeven om belastbare gebeurtenissen op te sommen als de verschillende software tools die zijn gebouwd om het proces te helpen vereenvoudigen.“

De ambtenaar voegde eraan toe dat een deel van de begeleiding die onder de bestaande wettelijke structuren valt, „niet ideaal is.“ Het agentschap (IRS) werkt echter aan het bijhouden van de crypto-industrie, voegden zij eraan toe.

Staking, DeFi, en Margehandel zijn zorgen.

Ondertussen is de inzet onder de aandacht van de toezichthouder gekomen. Passief investeren in cryptokringen, alleen actief laten, is een zeer duister aspect van de markt; een aspect dat niet veel mensen kennen of zelfs maar volledig begrijpen.

Afgezien van de technische aspecten is het verdienen van beloningen via staking niet duidelijk gedefinieerd in de IRS-boeken. Worden ze belast als een inkomen of een schenking of een meerwaarde? Er blijven vragen over.

DEX-toepassingen zijn een ander aandachtspunt. De ontdekte „gecentraliseerde“ crypto-uitwisselingen (denk aan Kraken, Coinbase, etc) publiceren naar behoren 1099 formulieren en sturen zowel de IRS als de belastingbetalers informatie over hun transacties.

Chandra Lodha van Cointracker – een crypto-tax platform. Lodha voegt „de IRS is hard aan het werk op het gebied van crypto belastingen dit jaar op een manier die het agentschap in de afgelopen jaren niet heeft gedaan“.

Margehandel is een ander gebied van ondoorzichtigheid. Lodha merkt op dat ongeëvenaarde gebruikers eindigen met leveraged posities, en aangezien „crypto-derivaten [worden] afgewikkeld in crypto betekent dit in wezen dat de belastingbetaler aan het einde van de transactie eigendom ontvangt“.

„Er zijn vrij duidelijke richtlijnen voor niet-cryptofutures, zoals als je handelt in gereguleerde commodity futures, die zijn [U.S. Commodity Futures Trading Commission] gereguleerd, er is als een ton van de wetgeving rond hoe dat werkt,“ vertelde hij De.

De conclusie? Belastingen blijven een vaag onderwerp voor cryptocurrencies en het is het beste om een advocaat (of twee) te raadplegen en niet naar het internet te gaan voor advies.